FAQ

Frågor & svar

 

Absolute Reliable Cosmetics

– en ny generation hudvård för baby & barn

Vi erbjuder innovativa och tillförlitliga hudvårdsprodukter med en hållbar strategi i utveckling och produktion. Det handlar helt enkelt om att erbjuda det bästa inom hudvård för dig och ditt barn. Därför utvecklar vi alla produkter från grunden och väljer bara vetenskapligt välbeprövade ingredienser som aktivt kan förbättra hudens hälsa. Skulle en ingrediens inte klara våra tuffa krav, så väljs den bort. All utveckling och produktion sker i Sverige, vilket ger oss bra insyn i hela produktionskedjan.

Tillverkning & produktion

Är alla hudvårdsprodukter utvecklade i Sverige?

Våra hudvårdsprodukter är både utvecklade och tillverkade i Sverige. Det innebär att vi kan framställa hudvårdsprodukter som är anpassade efter specifika behov och som håller hög kvalitet. Vi får också transparens i produktionen, korta transporter och kan garantera goda arbetsvillkor.

Är produkterna miljövänligt framställda?

Vi utvecklar och tillverkar alla produkter med miljövänlig teknik. Fabriken är miljöcertifierad genom ISO 14001 och ECOCERT samt genom ISO 9001, som är ledningsstandard för kvalitetsprocesser.

Hur kontrolleras ingredienserna?

Genom att framställa hudvårdsprodukter från grunden kan vi kontrollera alla ingredienser. Vi använder endast välbeprövade ingredienser som aktivt kan förbättra hudens hälsa. Det betyder att vi medvetet valt bort ingredienser som inte fyller våra krav.

Läs gärna mer om varje ingrediens och dess funktion i vårt ingredienslexikon.

Våra hudvårdsprodukter är fria från:

 • Animaliskt ursprung
 • Parabener
 • Sulfater
 • Petroleum
 • Mineraloljor
 • GMO
 • Syntetiska emulgeringsmedel
 • Syntetiska färgämnen
 • Talk
 • Nanopartiklar
 • Mikroplaster

Våra förpackningar

Är alla förpackningar hållbara?

För oss är det viktigt att göra hållbara val och samtidigt fylla kraven på kvalitet, säkerhet och funktionalitet. Våra förpackningar är tillverkade i sockerrör (biopolymer/grön PE) som är ett naturligt och förnybart material. Bättre för oss, bättre för miljön.

ARC Baby & Child Baby Oil flaskan är tillverkad av PET eftersom olja kan reagera med grön PE. Vi gör tester för att kunna byta även denna förpackning till sockerrörsbaserad flaska och det kommer göras så snart testerna är klara och vi kan säkerställa att det uppfyller våra krav på kvalitet, säkerhet och funktionalitet.

100 % veganskt och cruelty free

Vad betyder veganskt?

Att det inte finns några ingredienser i produkten eller i produktionen som kommer från animaliskt ursprung. För oss är det en självklarhet att bra hudvård inte ska innehålla sådana ingredienser. Vi älskar djur, men inte i våra produkter. Därför är vår produktion och våra produkter helt fria från ingredienser och tillsatser av animaliskt ursprung.

Vad betyder cruelty free?

Det betyder att hudvårdsprodukten inte testas på djur. Det får heller inte förekomma djurtest i produktionen. ARC är ett cruelty free varumärke. Inga av våra produkter testas på djur och vi testar inte heller på djur i produktionen.

Ekologiskt och dermatologiskt

hudkräm för torr barnhud

Vad ekologiskt certifierade ingredienser?

Att alla ekologiska ingredienser följer de krav som ECOCERT ställer. Vi tror på naturlig hudvård för en bättre hudhälsa. Därför är våra hudvårdsprodukter i största möjliga mån ekologiskt odlade, ECOcert-certifierade samt av naturligt ursprung.

Vad betyder dermatologiskt testad?

Att en produkt är dermatologiskt testad betyder att den är testad på människor under uppsikt av en dermatolog (hudläkare). Alla våra hudprodukter är dermatologiskt testade med mycket goda resultat.

Vegansk ekologisk hudvård

Dags för bus i badet? Vårt extra milda badskum ger mjuka härliga bubblor och rengör varsamt utan att torka ut eller irritera huden. Badskummet är noga framtaget för barn med en ren formula av havreolja och kokosvatten som hjälper till att skydda och göra huden mjuk. Helt veganskt och ekologiskt. Utvecklad, tillverkad och kontrollerad i Sverige.

Vegansk ekologisk hudvård

Dags för bus i badet? Vårt extra milda badskum ger mjuka härliga bubblor och rengör varsamt utan att torka ut eller irritera huden. Badskummet är noga framtaget för barn med en ren formula av havreolja och kokosvatten som hjälper till att skydda och göra huden mjuk. Helt veganskt och ekologiskt. Utvecklad, tillverkad och kontrollerad i Sverige.

VISION

Vi vill inspirera till en mer hållbar & närvarande livsstil, för vår, barnens och naturens skull. Vi vill utmana till en bättre livsstil som inte påverkar miljön för framtida generationer.

 

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss med dina frågor! Använd formuläret här så återkommer vi inom 2 arbetsdagar (undantag högtider).

11 + 5 =