Skip to main content
Fri frakt över 499kr

Vård för irriterad barnhud: 5 tips och produkter att använda

babyolja hudkräm barn

Vård för irriterad barnhud: 5 tips och produkter att använda

Från nyfödd fram till 6 års ålder har barn upp till 4 gånger tunnare hud än vuxnas. Det gör den ömtålig och kan lätt reagera och bli irriterad. För att vårda och skydda deras hud behövs skonsamma och effektiva produkter. Vi vill dela med oss av värdefulla tips på hur du kan att hantera och undvika irriterad baby- och barnhud och istället skapa en god hudhälsa.

Här är fem tips för att skapa en optimal hudvårdsrutin för ditt barn, tillsammans med våra rekommenderade produkter:

1. Mild och effektiv rengöring

Rengör barnets hud varsamt med vår barntvål som är mild, dermatologiskt testad och skonsam mot känslig hud. Löddret som skapas i tvålen är en naturlig tensid som utvinns från kokosnötter. Dess pH-balanserade formula rengör effektivt utan att torka ut huden. 

2. Återfukta med naturlig olja och hudkräm

Tillför fukt med vår ekologiska babyolja som är berikad med naturliga oljor och är skonsam mot känslig hud. Den återfuktar och lugnar irriterad hud på ett skonsamt sätt.

 

3. Skydda mot irritation

Kläder kan påverka barnets hud. Välj kläder tillverkade av allergivänliga material och tvätta dem med milt tvättmedel för att minimera risken för hudirritation.

4. Välj hudvänliga material för lek och vila

Mjuka och andningsbara material i barnens leksaker, sängkläder och kläder kan minimera risken för hudirritation. Föredra naturmaterial som bomull för att undvika potentiella reaktioner.

5. Effektiva naturliga ingredienser

Produkter med naturliga ingredienser såsom havre och aloe vera har dokumenterade lugnande egenskaper för irriterad hud. Våra rekommenderade produkter är formulerade med dessa naturliga ingredienser för att ge skonsam vård till ditt barns hud.

Att vårda din barns hud med ekologiska, veganska och dermatologiskt testade produkter är nyckeln till att minimera risken för hudirritation och främja en sund hud. Genom att följa dessa enkla tips och använda våra rekommenderade produkter kan du hjälpa till att hålla din bebis eller barns hud frisk, välmående och skyddad från irritation och obehag.