Skip to main content
Vegan, organic skincare for babies and children. Made in Sweden.

Intervju med hudläkare

Margareta Frohm Nilsson

Vi fördjupar oss i hudvård för baby & barn och har intervjuat hudläkare Margareta Frohm Nilsson (Överläkare och Med. Dr. specialist i Dermatologi)Hudläkargruppen.

Hur är huden uppbyggd?
Den är uppbyggd i olika lager. Det översta lagret kallas epidermis (överhuden) och består av celler som heter keratinocyter, allra ytterst har vi ett hornlager som ligger som ett skyddande lager. Under överhuden ligger dermis (läderhuden) som består av kollagenfibrer, svettkörtlar, hårsäckar, elastiska fibrer och blodkärl. Längst underst har vi fettlagret som skyddar mot stötar och är värmeisolerande.

Hur skiljer sig baby & barns hud mot vuxnas hud?
Barns hud är ju tunnare och mer skör, därmed också känsligare än en vuxens hud som är mer robust och mer tålig. Därför är det viktigt att ta hänsyn till vilka produkter man använder till barn. 

Vad är dermatologiskt testad hudvård?
Det innebär att en hudläkare testat produkten och kan också varit med i utvecklandet av produkten. Hudläkare  är vana att titta på om det blir någon reaktion på huden av något ämne och kan bedöma om fallet skulle vara så. Hudläkaren gör helt enkelt en utvärdering och klinisk kontroll av produkten.

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.
Thanks for contacting us! We'll get back to you as soon as possible. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart